Tel. 010 293 09 75 - info@netmask.nl

Maak je klaar voor een duik in de geschiedenis van Netmask! Ontdek hoe ons avontuur begon en waar we nu staan als jouw favoriete ICT-bedrijf. Neem even een koffiepauze en lees gezellig mee! In dit blog gaan we dieper in op onze oorsprong en groei, onze uitdagingen en successen en het behalen van het ISO 27001 certificaat.

Achtergrond en het besluit om Netmask op te richten

Het begon allemaal met onze oprichters Rob Koetsier en twee collega’s, die vroeger bij een scheepvaartbedrijf werkten. Toen het bedrijf werd overgenomen en daarbij ook de ICT-afdeling een andere vorm kreeg, was dat een wake-upcall. In plaats van te werken voor een bedrijf waar enkel het winstdoel centraal staat, trokken ze de stoute schoenen aan en besloten ze om voor zichzelf te beginnen.

Netmask: een hybride organisatie

Netmask begon als een hybride organisatie, met ervaring in systeemontwerp en -beheer. Hoewel zijn collega’s van het eerste uur andere paden bewandelen, is Netmask nu voornamelijk gericht op systeembeheer, ICT-support en automatiseringssystemen.

“We bouwen maatwerkoplossingen voor klanten en zorgen voor het inrichten en onderhouden van het gehele ICT-beheer. En dat is meer dan alleen computerbeheer; het omvat alle processen die daarmee samenhangen.” – Rob Koetsier

De visie achter Netmask

Netmask streeft ernaar om de expertise en producten van grote organisaties te vertalen naar het MKB. We werken met enterprise-producten van merken zoals Microsoft, VMware en Veeam om kwaliteit en betaalbaarheid te waarborgen. Deze producten bieden uitgebreide mogelijkheden en ondersteuning, essentieel voor de continuïteit van organisaties.

Uitdagingen en successen van Netmask

Natuurlijk zijn er altijd uitdagingen wanneer je een bedrijf start. Netmask had het geluk om snel aan de slag te kunnen gaan met het uitfaseren van de ICT bij hun vorige werkgever, waardoor er een mooie buffer ontstond. In die beginfase hebben we een solide klantenkring kunnen opbouwen. Toch waren er ook lastige tijden, zoals de grote kredietcrisis en de gevolgen van de ICT-bubble burst.

Een mijlpaal om trots op te zijn: het ISO 27001 certificaat

Het behalen van het ISO 27001 certificaat was een belangrijk moment voor Netmask op het gebied van informatiebeveiliging. Het was oorspronkelijk een eis van een GGZ-organisatie, maar nu biedt het certificaat geruststelling aan al onze klanten. Het ISO 27001 certificaat toont aan dat we voldoen aan internationale normen op het gebied van informatiebeveiliging. Het versterkt ons vertrouwen en geloofwaardigheid in de branche, en het bevestigt dat we de nodige maatregelen hebben genomen om de gegevens en systemen van onze klanten veilig te houden.

Netmask vandaag de dag

Vandaag de dag is Netmask uitgegroeid tot een gerenommeerd ICT-bedrijf met een sterke klantenbasis. Ons team staat klaar om klanten te ondersteunen bij hun ICT-uitdagingen en te helpen groeien in de digitale wereld. We streven voortdurend naar innovatie en leveren hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de behoeften van onze klanten.

We hopen dat je een beter inzicht hebt gekregen in onze geschiedenis en waar we voor staan. Denk je eraan om jouw ICT uit te besteden? Neem vandaag nog contact op!